‘’ДОБРИЯТ ПОЛИТИК МИСЛИ СТО ГОДИНИ НАПРЕД,                                                                                                                                              А ПОСДРЕДСВЕНИЯТ ДЕН ЗА

...
‘’ДОБРИЯТ ПОЛИТИК МИСЛИ СТО ГОДИНИ НАПРЕД,
                                                                                                                                             А ПОСДРЕДСВЕНИЯТ ДЕН ЗА
Коментари Харесай

ПОПУЛИЗМЪТ И ИЗБОРИТЕ –НАЧИНА НА УПОТРЕБА - 3-то място - Ваня Йорданова

‘’ДОБРИЯТ ПОЛИТИК МИСЛИ СТО ГОДИНИ НАПРЕД,

                                                                                                                                             А ПОСДРЕДСВЕНИЯТ ДЕН ЗА ДЕН.’’

                                                                                                                                                                            АТАНАС БУРОВ

ИЗИСКВАНИЯ ЗА КАНДИДАТИТЕ -за задачата се набират фрагменти с политическо родословие,без значение от цвят на партийните ползи в предишното,  без възрастови ограничавания,изцяло обвързани със шаблонизирани прослойки в  обществото.Личности подготвени за смирение,изпълнение и персонално облагане в неограничени размери напълно на гърба на изстрадалата нация.С опция за прескачане в другите цветове на политически обединения в страната, без това да съставлява проблем за техните безскрупулни персони.

С изключителна опция към самоотбрана и прекачване на отговорност към опозицията,а също и поднасяне на обещания по подобаващ  за холивудски артист метод.Всичко това до момента в който минат идните избори,а след това …..

 

Предимства на претендентите: хора без капка самоуважение и шовинизъм, жадни за власт и бързо замогване,без миролюбиви възгледи,по опция арогантни  и постоянно даже не мислещи!

 

 

ЗАДЪЛЖЕНИЯ:Плавно  и прецизно следване на кукловодите,подписване на неизгодни контракти за обогатяване на трети страни с три буквени имена.Изцяло работата, която ще прави от тях или по-скоро подмолните игри да бъдат изразени в рекет и то легален,чрез признати и гласувани от тях закони.Всички дейности или бездействия по отношение на обедняването на нацията,влизат като обвързване при осъществяване на служебните си отговорности.

 

Начало на предизборните акции:всички готови и подготвени фрагменти,подредени в ред,чакащи с неспокойствие опцията да се покажат по някоя телевизия,радио или различен тип медия,добре инструктирани със страхотни хрумвания и проекти,популистки, идеални,дори необикновено хубави.Ден след ден се преповтарят и стартират да добиват един образ на нещо,което е единствено на крачка да бъде осъществено.

Народът притаил прощален мирис в очакване на това,което мечтае и желае от цялостен един живот с боязън бърза в изборния ден да пусне в урните своя транспарантен глас,безшумно ням,безлично пътуващ към някой непосредствен резервоар или запалимо бунище.Без притежателя му да е подозирал за ориста му.Така доволният гласоподавател пътувайки към къщи,замечтан за новото ярко –розово бъдеще,неподозирайки за идните тъмни и  сенчести дни крачи бодро с усмивка и чака да чуе от телевизионния екран,това за което се надява.

 

Не след  дълго чакането му е удостоено с резултат,но уви популистките изкази,които бе чувал в продължение на месец,вече не звучаха от свелия пъстър екран,а в противен случай,същите остарели лица,облечени с нови  театрални костюми,изпод тях хиени,а на тип кошути и антилопи още веднъж подготвяха своята стратегическа офанзива,атака за угояване на новото-старо стадо хиено-кошути.

Свикнали единствено на прясно и вкусно месо,а вместо водичка пиеха кръвчицата на данъкоплатците.Бавно и несъмнено хапват и пийват,уж малко,а в действителност много повече от какъв брой се вижда действително.

Угоени,наедрели,стегнати в нови костюмчета и с лъскави коли,всичко в разход на страната,на дребните и бедните,на изнемогващите и мизерстващи в огромна степен същества.

 В  ежедневните си театрални изяви,показвайки голямото си състрадание и заинтригуваност към близките,минават година след година във все по-иновативни и по-популистки изяви,замазват като с четки за изобразяване очите на голямата и заблудена маса.

 

Това е то години след години,все същите сюжети и артисти,с идентични съвсем ролички и най-после нищо.

 Една бедна и боксуваща страна,но никой не го признава.

В последните години от по този начин наречения преход обаче нашите благи популисти,установиха,че биха могли доста елементарно да натрупат гласове,като дават опция и работа в администрацията на маса хора,с което си гарантират  едни над половин благ.гласове,поне още толкоз от фиктивни компании и усвоени евро дотации,не единствено в една безусловно във всички сфери на земеделие и прочие.Една добре работеща скица,здраво  структурирана и работеща безотказно.

След като повече от 15г народът не видя страната ни да се движи или да процъфтява,започна съществено да си задава въпроси,но уви  популизмът отново изигра своята забележителна основна роля в новия проект,който се оказа не напълно нов, а очевидно продължение на добре познатият остарял подобен,неразбирайки това в самото му начало.

Сега към този момент месеци откакто всичко става ясно,новите избори са на прага ни!-но тук идва огромният въпрос –Кой ще бъде заслужен и няма да се подложи на напън,за да направи крачка напред  за бъдещето на България,на нашите деца и на нас самите?

Ще доживеем ли ние момента, в който България е в действителност самостоятелна,самостоятелна и просперираща със умерено израстващо потомство!
 The vice prime minister of climate change Borislav Sandov has no memory of what he has smoked The vice prime minister of climate change Borislav Sandov has no memory of what he has smoked Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР